Varje smärta passerar

2008-10-03 @ 15:22:16

Nu börjar jag verkligen lessna på tekniken.
hade skrivit över en A4 sida som ja hade rättat och allt men på något märkligt sätt bara försvann när man tryckte på den magiska knappen spara & publicera.

I och med att jag nu är tvungen att skriva om allt på nytt, så slog det mig, dock inte hårt.
men varför är vi svenskar så pass gnälliga om vardags saker. som t.ex. väder. inte ofta man hör utlänningar gnälla om vädret direkt eller hur sjuka dom e eller att dom har ont i något ben.
de kan till och med vara så att dom inte har nå ben men är lyckliga ändå.
sen är det väl inte roligt att stå å prata om krämpor och jämföra varandras smärta och försöka tro att man har det värre.
varför inte bara rycka på axlarna och gå vidare?

äh livet borde vara lätt och enkelt, men i och för sig eftersom att man är svensk så kommer följande scenario uppstå,.
om livet är enkelt gnäller man för att allt är enkelt och man vill ha det lite svårare för att det ska bli mer äventyrligt.
När man har det tufft och svårt önskar man att man har det lätt och enkelt.
så hur man än gör är man aldrig nöjd.

Själv har ja vart arbetslös i max 2 månader och börjar verkligen lessna på det. ja är inte den dära klassens clown som ja alltid har vart, är mer tillbaka dragen och uttråkad, är långt i från glad och lycklig men är inte heller sur och olycklig jag är nå där i mellan, kanske neutral.
vem vet. det är i alla fall inte kul.
Man känner sig berövad på friheten så som det måste kännas för djuren som sätts på zoo. så att vi kan komma dit med blixtar och skrikiga ungar och stressa upp djuren.
Kan dock göra en liknelser. när man ska till McDonalds för ett mål mat och man känner att det är det där lilla vardags lyxen då när a-kasse ersättningen kommer.
så sitter höjdarna och gnäller över att det börjar bli tjatigt att äta hummer vardag till lunch och vill ha nå annat. det är dom som skriker efter mer och får oss lågbetalda att se ut som skräp för när vi ser ut som skräp får de att höjdarna ser bättre ut och dom blir lyckliga.
men ska deras lycka bero på att folk ska bli ner trampade och överkörda?
De är nästan lite som grundskolans mobbning. om barn är elaka vad är då dem som har vuxit upp och blivit feta och knappt kan sitta på sin egen plånbok utan att trilla av stolen?

ja e inte sur men nu är det väl dags att ja ska få ta och köpa mig i alla fall en kräfta.

Varje smärta passerar - utom smärtan av hunger.
(Man kan glömma andra besvär, men inte behovet av mat.) / Afghanskt ordspråk


bless

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: